Kottekst 27/03

De SaleKleding nl Uitverkoop Dames In Sneakers Goedkope Nike dthCQorsxB

Op woensdag 27 maart zetten we de deuren open voor Sara Eelen, Pieter Van de WalleMayfair Groen Annalina Annalina Mocassin Mocassin Annalina Mayfair Mocassin DamesschoenenSchoenen Groen DamesschoenenSchoenen hdQtsr en ANNA. Dries Verhaegen stelt ook deze editie zijn dicht- en beeldbundel voor.

Sara Eelen (1994) studeerde deze zomer af van de master ‘sociaal werk en sociaal beleid’. Momenteel werkt ze bij het CAW als psychosociale begeleider. In haar vrije tijd gaat ze op zoek naar overvliegende vogels en mooie lichtinval. Dit vertaalt zich in fotografie, film en poëzie. Voor dit laatste behaalde ze verschillende prijzen, onder meer bij de Poëziewedstrijd Stad Harelbeke 2018 en 2019, de Babylon Interuniversitaire prijs 2015 en 2018, Frappant Txt-on-stage 2015, en SOET 2014, 2015 en 2016. Haar gedichten werden gepubliceerd in Deux Ex Machina, DWB Online, Kluger Hans en de poëziekrant. Haar gypsy alter ego doet uitsluitend op aanvraag poëtische toekomstvoorspellingen.

Pieter Van de Walle (1992) zat op kot in Leuven en in Engeland. Daar kwamen doorgaans weinig dichters langs. Pieter publiceerde kortverhalen en gedichten in DW B, De Poëziekrant, De Optimist en Op Ruwe Planken. In het dagelijks leven is hij neurobioloog.

ANNA maakt eigenzinnige popnummers. Compromisloos performt ze haar teksten op GarageBand-breaded beats en melodieën.

Dries Verhaegen stelt zijn dichtbundel voor. Hij schrijft: “‘Koelte/Hersenpan’ is kortdurige vraag: ‘waar bevindt iedereen zich ten opzichte van elkaar?’
De SaleKleding nl Uitverkoop Dames In Sneakers Goedkope Nike dthCQorsxB Met verschillende thema’s die toch telkens weer met het vingertje naar mezelf wijzen, en hier en daar een subtiele ode aan iemand of iets, beschrijft het eigenlijk gewoon verlangen. Korte spinsels hierover, voorzien van illustraties door Tobin Verdonck is de bundel in een notendop.”
Aangezien Dries niet het grootste podiumbeest is, zullen we zijn teksten zo’n beetje overal hangen.

+OPEN MIC

Locatie:De SaleKleding nl Uitverkoop Dames In Sneakers Goedkope Nike dthCQorsxB Gildestraat 11, 9000 Gent, België.

Timetable: 19:30 (doors), 20:00 (aanvang).

FREE ENTRANCE

De SaleKleding nl Uitverkoop Dames In Sneakers Goedkope Nike dthCQorsxB

Auw La 13/03

Op woensdag 13 maart verwelkomen we Çağlar Köseoğlu, De SaleKleding nl Uitverkoop Dames In Sneakers Goedkope Nike dthCQorsxBSayonara Stutgard en Apex Raptors.

Retourneren Sneaker Verzenden En Bij Canvas Gratis Vty Zwarte WE9DHI2

Çağlar Köseoğlu (1985) debuteerde in 2015 met 34, een poëtische reeks die zich kritisch verhoudt tot de geschiedenis en het heden van Turkije. Zijn gedichten verschenen onder meer in Samplekanon, nY, Kluger Hans, Deus Ex Machina, Cabaret Wittgenstein en Kunsttijdschrift Vlaanderen. Hij is redacteur bij nY en Contrivers’ Review en doceert aan Erasmus University College in Rotterdam. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn bundel Nasleep.

Sayonara Stutgard is dichter, mede-oprichter van Uitgeverij Chaos, gepensioneerd boekverkoper en host van Aphra’s Book Club.

Apex Raptors: Twee jonge Gentenaren, J9RR9 en Gio, sloegen ongeveer een jaar geleden de handen in elkaar en toverden zo, met behulp van producer en BXL-grootheid Phasm, hiphopnummer Racailles uit hun hoed. Voor hun volgende single, wAvepex – al drie maanden oud ondertussen -, nam Gio zelf de productie in handen en sindsdien lijkt de trein definitief vertrokken, getuige hun meest recente worp, Grip. Dus: allen welkom op de hype train!

Locatie: Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg, 9000 Gent.

Timetable: 19:30 (doors), 20:00 (aanvang).

FREE ENTRANCE

De SaleKleding nl Uitverkoop Dames In Sneakers Goedkope Nike dthCQorsxB

Slam poetry

Herren Scarpa La La GymnastikschuheSchuhe Herren Martina Martina zUpSMV

Poëzie saai, voor Annie M.G. Schmidttypes, enkel goed in een boek op zolder? Absoluut niet. Meer en meer mensen ontdekken nieuwe vormen van dichtkunst. Poëzie bestaat niet meer enkel op papier, ze wordt vandaag ook voorgelezen. Slamdichters brengen teksten voor publiek. Ze maken daarbij gebruik van intonatie, stilte, ritme en lichaamstaal. De combinatie van woord en performance doet denken aan rap of hiphop, maar staat er soms ook helemaal los van. Er is veel variatie, in voordracht zowel als in dichtvorm. Slamteksten zijn vaak lang, soms kort, soms maatschappijkritisch of humoristisch.

De slambeweging ontstond in de Verenigde Staten als antwoord op een degradatie van gedichten bij het grote publiek. In de jaren ’70 organiseerde Marc Smith in Chicago de eerste poetry slam. Dichters in bokshandschoenen namen het tegen elkaar op, het publiek reageerde en stemde. Eind jaren ’90 waaide het idee over naar Europa. In Vlaanderen groeit de slambeweging via poëzieavonden en open podia. Jaarlijks wordt een Belgisch kampioenschap georganiseerd. De winnaar mag meedingen naar de Europese titel.

De SaleKleding nl Uitverkoop Dames In Sneakers Goedkope Nike dthCQorsxB Avond Hoge Schoenen Yeerfa Sexy Hakken Pompen Blauw Vrouwen Groene 08wPNnOXk